mandag den 28. juni 2010

Pavlova

Fødselsdags-kage-bordet :)
Vi fik i alt 4 "lagkager" til min fødselsdag. En almindelig lagkage med et lag frugtcreme (blendet bær som er mikset sammen med flødeskum) og et lag kagecreme og banan. Så var der en frugttærte-lagkage :) Det var en tærtebund (indkøbt i Føtex, der snød jeg lidt) som jeg havde dækket med mørk chokolade. Jeg blandede flødeskum og kagecreme og lagde hen over også en masse friske bær ovenpå - den smagte VIRKELIG godt! Den tredje lagkage havde min mor lavet, det var choko-lagkagebunde med fyld af flødeskum som var blandet op med knuste rutebiler (småkager). Den var også et hit, men den kendte det meste af familien på forhånd ;)

Den sidste var en Pavlova, som jo ikke rigtig er en lagkage, men alligevel lidt.

Jeg fik opskriften af en af mine mors veninder, da vi holdte sankt hans hjemme hos dem. Opskriften er fra en Jamie Oliver bog.

Pavlova

Marengs:

6 store æggehvider
300 g. sukker
1 nip salt
Revet citronskal
Fløde
Bær efter smag (Jeg brugte jordbær, hindbær, brombær og blåbær)
PassionsfrugtMørk chokolade
Hasselnødder


Pisk æggehviderne til de bliver helt stive - man skal kunne vende skålen på hovedet uden det løber ud. Tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt, mens du pisker. Tilsæt derefter lidt salt og revet citronskal. Du skal blive ved med at piske indtil sukkeret er væk - det kan du mærke ved at tage lidt marengs mellem fingrene og gnide - er den det mindste kornet, så skal du piske videre. Pas dog på at marengsen ikke falder sammen!

Smør marengsen ud på bagepapir, cirka 30 x 10 cm - måske lidt mere, det kan du selv fornemme. Bag den i ovnen i 30 - 45 minutter ved 150 grader. Jeg fik at vide at man ikke må åbne for meget ind til den, så falder den sammen. Den skal være sprød udenpå, men stadig lækker blød inden i. Det er fin grænse - man lærer det med tiden. Jeg gjorde i hvert fald :)

Lad marengsen køle af og pisk så fløden til flødeskum. Put flødeskum ovenpå marengsen, ikke så den bliver dækket ned langs kanten, kun ovenpå. Put bærrene ovenpå og drys med hakkede hasselnødder. Pres derefter passionsfrugt udover og slut af med revet chokolade. MUMS!

Man kan jo pynte den som man vil - der er mange muligheder :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar