Fandt de fine glas i Søstrene Grene, de passede jo helt perfekt til :) |
Jordbær-hyldeblomst-vanilie syltetøj:
- cirka 4 glas
750 g jordbær
750 g syltesukker
7½ spsk koncentreret hyldeblomstsaft
revet skal fra 2 ubehandlede citroner
1½ stang vanilie
Kom jordbær, sukker, hyldeblomstsaft og citronskal i en gryde. Skær vaniliestangen over og skrab vaniliekornene ud - put dem i gryden. Tilsæt også vaniliestangen. Sæt gryden over på lav varme og rør indtil sukkeret er opløst. Skru nu op på middelvarme og lad syltetøjet simre i 10 minutter, til det har fået en tykkere konsistens. Pisk let i syltetøjet og hæld det over på glas - jeg skoldede mine med vand blandet op med Atamon.
Forærede et glas til mine forældre og tog selv resten med hjem - det smagter skønt! Glæder mig til at spise det henover sommeren :)
Uhmm, jeg er sikker på at det er SKØNT! :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Jeg elsker bare marmelade og koger det i enorme mængder! Men har ikke lavet hyldeblomst og jordbæd marmelade..
SvarSletEva-Andrea fra madoghave