onsdag den 20. marts 2013

Blomkålspizza (LCHF)


Hold nu ellers op, det er længe siden jeg har blogget. Jeg synes bare nogle gange det er svært at få gjort! Jeg laver maden og får også taget billeder af det.. Men så stopper det ligesom dér. Nu må jeg i gang igen!

Dette indlæg handler om blomkålspizzaen. Har jo set den mange steder i blogland! Selvom det er lidt en 'gammel nyhed', så er det først her i det nye år, jeg har kastet mig over LCHF (Low Carb, High Fat). En livsstil jeg før har levet efter - næsten! Dengang var det mere Atkins jeg fulgte. I hvert fald så har jeg skåret brød, sukker, pasta, ris og kartofler fra. Derfor skulle jeg jo have et alternativ, da kæresten ville have en pizza. Han fik dog lave at lave sin egen, med en helt almindelig pizzabund.

Jeg fandt opskriften hos Madbanditten, som har en masse dejlige LCHF-opskrifter.

Blomkålspizzaen og mine fusser

Bunden:

Et helt blomkålshoved, som er revet fint i foodprocessoren
2 æg
1 håndfuld revet ost - gerne noget med en masse smag (jeg brugte cheddar)
Salt, peber og oregano

Jeg fik lige knap nok til en hel bradepande ud af det her, men mit blomkålshoved var også ret lille. 

Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Bland alle ingredienserne godt sammen. Put bagepapir på en bageplade og hæld 'dejen' ud på. Glat dejen ud - jeg brugte hænderne, så får jeg lufthullerne væk og får det delt godt ud.
Bag bunden i 12 - 13 minutter. Når bunden begynder at blive brun i kanten, tager du den ud og putter fyld på. Lad ovnen være tændt.

Jeg puttede hjemmelavet tomatsauce på. Den blev lavet lidt på gefühl, men bestod af tomater skåret i tern, løg, hvidløg, timian og salt og peber. Den var tynd, men fungerede fint på pizzaen. Desuden puttede jeg parmaskinke, chorizo, peberfrugt, løg og masser at revet ost på.
Derefter skal den i ovnen igen, indtil osten er smeltet og skinken er blevet crispy. Da den kom ud puttede jeg rucola, lidt revet parmesan og tomat på.

Den smagte virkelig skønt - også næste dag som frokost! En rigtig ganske fornuftig erstatning for en almindelig pizza. Jeg skal i hvert fald lave det igen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar