fredag den 1. april 2011

Daim-cookies og cookies med to slags chokolade

Cookies med to slags chokolade (nederst på billedet)
-opskriften er fundet på Newyorkerbyhearts hjemmeside:
http://newyorkerbyheart.blogspot.com/


120 g blødt smør
120 g sukker/80 g rørsukker
1 stort æg
Vaniliesukker efter smag
150 g mel
75 g havregryn
120 g hakket hvid chokolade
120 g hakket mørk chokolade


Sæt ovnen på 180 grader.
Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker. Pisk æg og vaniliesukker i.
Sigt melet henover og det i med en ske. Hak de to slags chokolade og vend det i dejen sammen med havregryn. Sørg for det hele er godt blandet sammen.
Sæt dejen på bagepapir med to skeer og med god afstand. De må gerne se ujævne og 'rustikke' ud.
Bag dem midt i ovnen, til de er bleggyldne og gennembagte - vær opmærksom på at de bliver lidt hårdere, når de bliver kolde. Bag dem cirka 12 - 15 minutter. Lad dem stå lidt på pladen inden de flyttes over på en rist for at køle helt af.




Daim Cookies (øverst på billedet)
- opskriften er fra 'Amo's store bagebog 3 - Året rundt'


300 g hvedemel
200 g blødt smør
100 g brun farin
3 spsk vand
60 g sukker
1 æg
150 g hakket Daim bar eller hele Daim kugler
2 tsk vaniliesukker
1 tsk natron


Sæt ovnen på 200 grader - varmluft.
Rør smør, brun farin, sukker og æg godt sammen i en skål og rør dernæst Daim og vand i.
Bland hvedemel, vaniliesukker og natron - sigt det i smørblandingen og rør det godt sammen.
Tag dejen ud på et melet bord, og del den i to dele. Tril hver del til en pølse. Skær hver pølse ud i tynde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade. Bages i ca 6 - 8 minutter.

3 kommentarer:

  1. Uhmm, cookies er altid en vinder - og lige præcis dem med 2 slags chokolade er en af mine yndlings :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. PS - du skal da tilmelde dig www.madblogs.dk, så alle kan finde dig :-)

    SvarSlet
  3. Hej Birthe,

    Tak for din hilsen :) Ja, jeg er også heeelt vild med cookies! Den med 2 slags chokolade er meget god og meget vanedannende. Jeg falder næsten altid tilbage til dem, når jeg skal bage den slags.
    Har lige tilmeldt mig derinde - mange tak for linket. Det er bare med at få spredt budskabet :)

    Kærlig hilsen
    Christine

    SvarSlet