Cupcakes med chokolade:
- 12 store
100 g mel
20 g usødet kakao - jeg kunne af en eller anden grund ikke finde det, så brugte almindelig kakao, og de smagte stadig godt ;)
140 g sukker
1½ tsk bagepulver
lidt salt
40 g blødt smør
1,2 dl letmælk
1 æg
1 tsk vaniliesukker
100 g mørk, hakket chokolade - egentlig stod der kun 50 gram i opskriften, men jeg kan nu temmelig godt lide chokolade :)
Forvarm ovnen til 170 grader. Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt med en elpisker, til alle ingredienserne er blandet sammen. Pisk mælk, æg og vaniliesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen. Pisk til en glat konsistens opnåes. Vend den hakkede chokolade forsigtigt i dejen. Put papirsforme i en muffinform og fyld formene 2/3 op og bag dem 20 - 25 minutter. Lad dem derefter afkøle helt inden der puttes frosting på.
Cupcakes med hvid chokolade og blåbær:
- 12 store
75 g smør
225 g sukker
2 æg
2 dl creme fraiche
270 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
125 g blåbær
100 g hvid chokolade
Rør smør og sukker sammen til det er blødt. Pisk æggene i et ad gangen og tilsæt creme fraiche. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør sammen. Vend forsigtigt chokolade og blåbær i. Fordel dejen i muffinsformen og bag dem ca. 30 minutter ved 180 grader - mærk efter med en pind eller en gaffel om de er færdige.
Citroncupcakes
24 små cupcakes
90 g blødt smør
90 g flødeost - stuetemperatur
2 tsk revet citronskal
150 g sukker
2 æg
100 g hvedemel
3/4 tsk bagepulver
Kom smør, flødeost, citronskal, sukker og æg i en stor skål. Rør blandingen sammen til den er blød og cremet. Sigt hvedemel og bagepulver og kom det i blandingen - lidt ad gangen. Rør det let sammen. Brug en teske til at fordele blandingen ligeligt i papirformene. Bag dem ved 180 grader i ca. 25 minutter eller til de er gyldne - stil dem til afkøling på en bagerist.
Vaniliecupcakes
12 stk.
113 g. usaltet smør
130 g. sukker
3 store æg
1 tsk vanilieessens
195 g. mel
1½ tsk bagepulver
1/4 tsk. salt
60 ml. mælk
Smør og sukker piskes let og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen - pisk godt efter hvert æg. Tilsæt vanilie. Mel, bagepulver og salt blandes i en anden skål. Med lav hastighed på elpiskeren tilsættes melblandingen og mælkblandingen skiftevis i 3 step: Mel - mælk - mel. Formene fyldes lidt mere end halvt op. Bages ved 180 grader i 18 - 20 minutter.
Jeg lavede desuden også en omgang banan og chokolade muffins, opskriften har jeg delt med jer en gang. Den findes her.
Cream cheese frosting
1 pakke flødeost - jeg bruger Philadelphia
100 g. usaltet smør
2 glas flormelis - men jeg bruger noget mere, for jeg ville gerne have min frosting blev meget fast, så de ikke flød ud på kagerne :)
1 tsk. vanilieessens
Bland ost og smør i en skål og bland det med håndmikseren. Når det er blødt, kom da resten af ingredienserne i og sæt det i køleskabet i minimum 30 minutter.
Citronfrosting
250 g. flormelis
80 g. smør
2 spsk. mælk
Citronskal fra ca. ½ økologisk citron
Saft fra ½ citron
Pisk det hele sammen. Jeg satte det på køl, hvilket (åbenbart) var temmelig dumt- det blev nemlig så stift at jeg ikke noget som helst med det. Jeg lod det tø op lidt og smurte det så på kagerne.
Ultimate chocolate frosting
9 dl flormelis
2,5 dl kakao
180 g blødt smør
1,25 dl mælk
3 tsk vanillesukker
Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme.
- Jeg havde læst om denne frosting mange steder på nettet og måtte simpelthen prøve den. Hvilket jeg er super glad for jeg gjorde - hold nu op, den smagte godt! :)
Kagerne inden de blev pyntet :)
Hvilken opskrift kan du anbefale som den bedste, hvis jeg ikke lige har tid til at bage dem allesammen? :)
SvarSletlyder super lækkert. Skal helt klar prøves. Tak for tippet :)
SvarSletHilsen
Erik
Københavnske restauranter
http://københavnrestauranter.dk/
Det der er da ikke cupcakes i cupcakes er der ikke meget dej og der er meget cream og paa dem du har lavet er der slet ikke cream paa?
SvarSletSmølfine: Undskyld det sene svar! Jeg ville anbefale dem med hvid chokolade og blåbær - de er skønne! Har også en opskrift på nogle med Oreos, længere nede på min blog. De er også altid et hit! :)
SvarSletErik: Mange tusind tak :) - og det var da så lidt.
Anonym: Nej, lige på det her billede er der ikke noget 'cream' på - men som du kan se, er der nogle opskrifter på noget frosting. Som du kan se på mit næste indlæg, efter dette, så er frostingen blevet brugt flittigt :)Så den skulle vist være god nok ;)
Det er den sidste glasuropskrift, du vil anbefale meget? Jeg har lige indkøbt tyller (og venter på postbudet!) så jeg skal jo have en opskrift klar :)
SvarSletJa - den vil jeg med glæde anbefale :) Synes de allesammen er gode, men er du til chokolade, så tag den! Og held og lykke med projektet :)
SvarSletDe er super lækre. men hvorfor hæver chokolade muffins ikke så flot som de andre
SvarSlet