onsdag den 23. maj 2012

Cheesecake med jordbærtopping

For et par uger siden var to af mine veninder og jeg i biografen. Vi så 'The Lady' og synes det var en fantastisk film! Siden da har vi snakket en del Burma/Myanmar og besluttede os for at se lidt mere om emnet. Derfor havde vi lånt dokumentaren 'Burma VJ' som vi så skulle se i går. I den forbindelse fik jeg så ansvaret for desserten.. Men den lå lige til højrebenet: Cheesecake! Min ene veninde ville have noget med jordbær og den anden har ikke snakket om andet i cheesecake i mange uger.
Valget faldt på cheesecaken fra Newyorkerbyheart, som jeg har lavet før og som ALTID er en succes!Bunden:
- 200 g digestive kiks, let knuste
- 75 g hvid chokolade, hakket
- 75 g mandler med skal
Oste-delen
- 100 g smør, smeltet og afkølet lidt
- 400 g Philadelphia - ikke light!
- 4½ dl creme fraiche 38%
- 145 g rørsukker
- 2 æg
- 1 stang vanilie af god kvalitet

Jordbærtopping:
- 250 g jordbær
- 1/4 dl vand
- 75-100 g sukker
- ½ stang vanilie
- lidt citronsaft
- 1 spsk. maizena
- 1 spsk. varmt vand
Knus kiksene let og put dem i en foodprocessor sammen med mandlerne - kør dem fine og hæld det i en skål. Tilsæt hakket chokolade og det smeltede smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen. Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen. Kom Philadelphia, 2 æg, 85 g sukker og korn af ½ stang vanilie ned i en blender/foodprocessor/røremaskine og kør til det er en glat masse. Hæld det over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn - ikke varmluft - ved 190 grader i ca. 20 minutter, massen skal være stivnet. Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af - lad ovnen være tændt.
Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanilie. Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter. Lad kagen køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.
Jordbærsauce:
Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniliekorn og den tomme ½ vaniliestang. Varm det langsomt op til det kommer i kog, tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes - jeg brugte 80 gram), og lidt citronsaft. Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til. Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut. Fisk den halve stang vanilie op og lad det så køle af. Når det er koldt, lægges det på den kolde cheesecake og så er den klar til servering.


'Hovedretten' - yndlingspizza'en fra Il Molino på Amagerbrogade.

Onsdag eftermiddag - pause fra eksamenslæsningen! Tilbragte eftermiddagen/tidlig aften
på stranden. Aftensmaden var yndlings-sandwichen og en cola light. Man må gerne, når man
læser til eksamen ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar