Bund:
300 g Digestive kiks
150 g smør
Fyld:
600 g Philadelphia ost
2½ dl cremefraiche 9%
1 dl sukker
1 dl majsstivels
2 tsk vaniliesukker
3 æg
1 dl piskefløde
200 g hvid chokolade (jeg bruger bare den billige fra Netto)
Blåbær
Varm ovnen op til 175 grader - varmluft.
Knus kiksene helt fint i en foodprocessor eller i en pose med en kagerulle. Bland de knuste kiks med smeltet smør. Tryk blandingen ud i en bund i en springform. Forbag bunden på ovnens midterrille i 10 minutter - lad den køle af.
Pisk Philadelphia osten og cremefraiche i en skål. Tilsæt sukker, majsstivelse og vaniliesukker. Rør et æg i ad gangen og til sidst piskefløden.
Chokoladen brækkes i mindre stykker og smeltes over et vandbad. Bland den smeltede chokoladen i fyldet.
Hæld fyldet over den afkølede bund og drys blåbær ovenpå. I den oprindelige opskrift stod der 75 gram, men jeg brugte bare den mængde jeg synes var passende.
Bag kagen på ovnens midterrille i ca 40 minutter - læg alufolie over når kagen begynder at blive gylden, så den ikke bliver for mørk.
Sluk ovnen og lad kagen stå i eftervarmen i cirka 30 minutter.
Bunden - skulle nok have knust kiksene lidt mere, så de blev lidt finere, men der skete intet ved at der var lidt store stykker i mellem.
Kagen, inden den kom i ovnen.
Den færdige kage! Der er desværre kommet lidt sprækker i overfladen, tror det er fordi den fik lidt for længe i ovnen.
Den smagte så godt! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar