2 brød:
25 g gær
3 dl håndvarmt vand
½ dl olivenolie
1 spsk honning
1 spsk flagesalt
425 - 475 g hvedemel - jeg tilsatte lidt fuldkornshvedemel også, for at det skulle blive lidt groft.
Olivenolie og flagesalt til pladen og bagning.
Rødløg, cherrytomater og frisk basilikum til at putte ovenpå.
Smuldr gæren og rør den glat med vand, olivenolie, honning og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen under æltningen og ælt dejen i cirka 5 minutter.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen, til den er hævet til dobbelt størrelse, i ca 45. minutter.
Varm ovnen op til 225 grader - varmluft.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, del den i to stykker og form den til to boller. Tryk dem flade, til de er omkring 1½ cm tykke.
Lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca 30 minutter tildækket på en oliepenslet pande (jeg brugte bare en bageplade med bagepapir på, som jeg smurte med lidt olie), drysset med lidt flagesalt.
Sæt fingerspidserne i dejen, så der formes en masse små huller, dryp med rigelige olivenolie, drys med flagesalt - på den ene tilsatte jeg så rødløg skåret i både og på den anden halve cherrytomater og frisk basilikum.
Bag brødene gyldne på ovnens midterrille i ca 10 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar