- den giver omkring 12 muffins.
100 g smør
2 dl mælk
skal af 1 usprøjtet citron
2 æg
1 tsk vaniliesukker
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 nip salt
225 g friske blåbær
75 g koldt smør
2 dl havregryn
1 dl hvedemel
1 dl sukker
Varm ovnen op til 175 grader - varmluft.
Smelt smørret og tilsæt mælk og revet citronskal. Pisk æg, sukker og vaniliesukker lyst og luftigt - gerne med en elpisker. Rør smør-mælken i.
Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det i dejen.
Sæt papirforme i en muffinform - kan også bages i papirforme Fyld formene med dej og blåbær skiftevis - til de er cirka 2/3 fyldt. Drys til smuldredej på toppen af hver muffin og bag på ovnens midterrille i cirka 20 minutter.
Smuldredej:
Skær smørret i tern og smuldr det i en skål sammen med havregryn, hvedemel og sukker.
Skønne muffins - smuldredejen ovenpå er et hit! Næste gang tror jeg dog at jeg prøver at putte lidt chokolade i ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar