torsdag den 3. februar 2011

Chokolademousse med peanuts/appelsin-krokant ala Mette Blomsterberg

Denne opskrift så jeg i 'Det søde liv', som jo er det fantastiske program med konditoren Mette Blomsterberg som bliver sendt på DR1. Jeg lavede desserten til mine forældre og tante og onkel. De var meget begejstret!
Opskriften er oprindelig med pistacie i stedet for peanuts, men jeg kunne simpelthen ikke finde nogle usaltede pistacienødder - så det blev usaltede peanuts i stedet. Den grønne farve ville ellers ha' været flot :)


Opskriften er til 8 personer.


8 glas
40 stk friske hindbær


Peanuts/appelsin-krokant:
130 g sukker
75 g usaltet peanuts
1 stk. vasket appelsin (revet skal - saften bruges i moussen)


Sukkeret smeltes til godt gylden karamel. Peanuts og appelsin-skallen kommes i og ristes med nogle sekunder. Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir.
Afkøles helt og hakkes groft med en savtakket kniv. Fordel krokanten i bunden af glassene.


Chokolademousse:
125 g god mørk chokolade
100 g pasteuriseret æggeblomme
75 g sukker
1 1/4 dl pasteuriseret æggehvide
1 spsk sukker
Appelsinsaften fra den ½ appelsin ovenfor


Chokoladen finhakkes og smeltes forsigtigt over vandbad. Æggeblommer og sukker piskes med elpisker til en tyk æggesnaps.
Æggehviderne og sukker piskes luftigt og seje. Kom 'snapsen' op i den smeltede, godt lune chokolade - pisk godt. Tilsæt hurtigt appelsinsaft - pisk godt.
Tilføj 1/3 af de piskede hvider, pisk godt. Vend nu chokoladedelen op i de resterende piskede æggehvider og vend forsigtigt sammen.
Chokolademoussen fordeles over krokanten i glassene og stilles i køleskabet indtil de skal serveres - med friske hindbær
 Krokanten


Moussen, inden den kommer i glassene.

Desværre har jeg ingen billeder af hele desserten - men den så rigtig fin ud med de røde hindbær på toppen.

1 kommentar: