torsdag den 3. februar 2011

... Lidt blær ;)


Mega lagkage som jeg lavede til min lillebrors ekskæreste da hun fyldte 20 år. Kagen er på størrelse med en bradepande - og der var to af dem :) I dem begge var der blåbærbomber (Mette Blomsterberg), hjemmelavet bunde, hjemmelavet vaniliecreme og chokolade. Ovenpå var der hvid glasur, flødeskum rundt langs kanten og de lilla stjerner er marcipan.

Blåbærbomber:

Blåbær sylt:


200 g. blåbær
½ stk. polynesisk vaniljestang
100 g. sukker
saften fra ½ citron


Blomberne skal nedfryses min. dagen før kagen skal lægges endeligt sammen


½ liter piskefløde
150 g. god hvid chokolade
4 blade husblas
alt det afkølede blåbær sylt


Blåbær sylt:
Alle ingredienserne koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 2 timer. Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time. Piskefløden varmes op til ca. 80 grader & tages af varmen. Imens finthakkes chokoladen og kommes op i en stor skål. Halvdelen af den godt varme fløde hældes over alt chokoladen, rør godt til chokoladen smelter og massen er blank. Tilsæt mere og mere varm fløde. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokolade-fløde. Passér cremen gennem en sigte op i en ren skål. Tildæk cremen med husholdningsfilm. Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 3 timer.


Den iskolde , stive "hvide" creme piskes let luftig med en håndmikser. Tilsæt slutteligt den iskolde blåbær sylt og lad den piske med. Kom blåbær cremen op i en sprøjtepose med en lille glat tyl, sprøjt blåbær cremen ud i små ens bomber i diameter som en 2-krone. Nedfrys bomberne til den efterfølgende dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar