lørdag den 26. februar 2011

Citrontærte

Mine forældre var på besøg i sidste uge og vi skulle ud og spise nogle ordentlige burgere, derfor ville jeg lave en let dessert/kage til når vi kom hjem igen. Det skulle helst ikke være for tungt eller fylde for meget. Jeg fandt derfor denne lækre opskrift i min Almanak-kogebog (Claus Meyer), som jeg synes passede perfekt! Den smagte virkelig godt! Især med lidt letpisket flødeskum til :)
Dej:
50 g smør
100 g hvedemel - evt. lidt mere. Jeg måtte bruge lidt ekstra, for at få dejen til at hænge sammen.
50 g sukker
2 æggeblommer
3 spsk vand


Fyld:
3 æg
150 g sukker
2 usprøjtede citroner
40 ml piskefløde
80 g smør


Blødgør smørret, og bland det med melet, til det har en smuldrende konsistens. Jeg brugte traditionelt hvedemel, men Claus Meyer skriver at man får det bedste resultat hvis man bruger hvedemel med et lavt proteinindhold - 10 g. pr. 100 g. mel eller derunder.
Bland sukkeret i melet, vend blandingen ud på bordet, og lav en fordybning i midten. Tilsæt æggeblommer og vand, og ælt til en sammenhængende dej. Lad dejen hvile i køleskabet i 45 minutter.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så størrelsen passer til en tærteform. Smør formen med lidt smør, løft forsigtigt dejen over i formen og pres den godt ned. Læg et stykke alufolie over dejen, og fyld tærten med ris - eller hvad du nu har - for at holde dejen nede under bagningen.
Bag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter, tag derefter bunden ud, og fjern ris og alufolie.
Lav nu fyldet: Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker, og tilsæt saften af 2 citroner, og fintrevet skal af 1 citron. Tilsæt derefter fløden og pisk. Smelt smørret og rør det i æggefyldet.
Hæld fyldet i den forbagte bund, og bag tærten ved 170 grader i 30 - 40 minutter, indtil citronmassen er blevet fast. Tag tærten ud og lad den køle af. Jeg skar kanten af rundt om tærten, så den blev pænere og se på - det var blevet lidt brændt. Jeg pudrede med lidt flormelis og servede letpisket flødeskum, med lidt vanilie i, til.

1 kommentar:

  1. Dejlig opskrift! Tak :) Havde dog nogle problemer med den - mit fyld blev ikke fast, før den havde stået en nat i køleskabet. Måske har jeg pisket for lidt?
    - Pernille :)

    SvarSlet