torsdag den 3. februar 2011

Red Velvet Cupcakes


Denne opskrift giver omkring 12 muffins.


Dej:
125 g mel
1/4 tsk salt
1 spsk kakao
57 g usaltet smør
150 g sukker
1 æg
½ tsk vanilie
120 ml kærnemælk
1 spsk rød frugtfarve
½ tsk eddike
½ tsk natron


Cheese frosting:
1 pakke Philadelphia ost
100 g usaltet smør
2 glas flormelis - jeg bruger helt almindelige vandglas
1 tsk vanilieessens - jeg bruger vaniliesukker


Tænd ovnen på 175 grader - varmluft og gør 12 muffinsforme klar (jeg bruger en muffinform og putter papirforme ned i, men man kan også bare bage dem i papirformene).
Rør mel, salt og kakao sammen i en stor skål. I en anden skål røres smørret blødt (gerne med håndmikser) - tilsæt sukker og rør til det er let og luftigt. Tilføj ægget og rør indtil det er en ensartet masse - tilsæt derefter vaniliesukker.
I et målebæger blandes kærnemælk med den røde frugtfarve.
Med håndmikseren på laveste speed tilføjes melblandingen og kærnemælken stille og roligt til smørblandingen. I en lille kop blandes eddike og natron - lad det skumme af og tilsæt så hurtigt til kageblandingen. Put hurtigt blandingen i muffinsformene - brug en spatel eller bagsiden af en ske, til at gøre toppene lige og fine. Bag i cirka 18 - 25 minutter - tjek med en tandstik eller strikkepind om de er færdige, der må ikke hænge dej ved. Afkøl kagerne fuldstændigt, inden du putter frostingen på med en kniv.


Frosting:
Kom osten og smørret i en skål og bland med håndmikseren. Når det er blødt, så kom resten af ingredienserne i. Sæt blandingen i køleskabet i minimum 30 minutter, så det bliver stift inden brug.


Jeg synes virkelig disse cupcakes er fantastisk og jeg har ofte veninder som beder mig om at bage dem :) - selve cupcaken smager af kakao, men er rød på grund af frugtfarven - frostingen er helt fantastisk og meget vanedannende. Så er I advaret! ;)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar