torsdag den 3. februar 2011

Mexicanske burgere

Fantastiske burgere! Serverede dem for to mandfolk og jeg hørte kun 'Mmmm..'-lyde :)
Inspirationen er hentet herfra: http://newyorkerbyheart.blogspot.com/


Burgere med hjemmelavet burgerboller, aioli, guacamole og bøffer :)


Burgerboller - 6 styk.
18,75 g gær
1½ spsk olivenolie
2,25 dl lunkent vand
1/4 tsk groft salt
Ca. 130 g fuldkorns durummel
Ca. 225 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Sesamfrø


Kom det lunkne vand i en skål og rør gæren ud. Tilsæt olie, salt og fuldkorns durummel - rør det sammen. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Når dejen begynder at samle sig tages den ud på bordet og æltes godt igennem. Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og stil den et lunt sted i godt 1 time - eller dæk den med film og stil den i køleskabet natten over.
Når dejen er hævet drysses køkkenbordet med lidt mel og dejen væltes ud på bordet. Del den i 6 stykker og form dem til ret flade boller. Dæk dem til og lad dem hæve et lunt sted til de har fået dobbelt størrelse, cirka en times tid igen. Pensl dem forsigtigt med et let sammenpisket æg. Pensl dem meget forsigtgit, så luften ikke prikkes ud af bollerne. Drys med sesamfrø.
Bag ved 225 grader i ca 15 - 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist.


Aioli:
4 fed hvidløg
2 tsk hvid balsamico
2 tsk dijonsennep
Saft af 1 hel citron
4 pasteuriserede æggeblommer
Ca. 5 dl planteolie (rapsolie)
Salt og friskkværnet peber


Kom hvidløg, balsamico, dijonsennep, æggeblommer og citronsaft i en foodprocessor/blender og kør det sammen. Skru ned så den kører på laveste hastighed og tilsæt så olien dråbevis til at starte med, indtil olien bliver indarbejdet i æggemassen. Derefter tilsættes olien i en tynd stråle, lidt efter lidt, til den har den tykkelse som du ønsker. Smag til med salt og friskkværnet peber.


Guacamole:
3 perfekt modne avocadoer
Saft af 2 lime
2 - 3 fed hvidløg, finthakket
1 rødløg, meget finthakket
3 -4 (blomme)tomater, uden kerner, finthakket
Flagesalt, friskkværnet peber
Tilsæt evt. Tabasco - forsigtigt! Hvis I ønsker en lidt stærkere smag


Mos avocakødet groft eller fint - efter temperament :) Bland det straks med limesaft, så det ikke blive mørkt. Kom resten af ingredienserne i og smag til med flagesalt, friskkværnet peber og eventuelt Tabasco.


Tilbehør:
Hakket oksekød
Salt, friskkværnet peber
Rødløg i ringe
Jalapenos
Ost
Salsa
Lidt olivenolie
Salatblade


Form bøffer af oksekødet og pensl med ganske lidt olivenolie på hver side og krydr begge sider med salt og peber. Grill dem godt - helst på en grillpande. Når de vendes lægges der en skive ost på hver bøf og når kødsaften begynder at pible op, tages de af og dækkes til og hviler i 1 minuts tid.


Flæk burgerbollerne og læg dem på grillen/i ovnen/på risteren, så de bliver ristet på begge sider. Smør både over og under-bollen med aioli. Bunden lægges på en tallerken også lægges der salat på, derefter guacamole, rødløg, salsa, jalapenos, burgerbøf også den øverste del af burgerbollen. Velbekomme!


Jeg serverede nogle twister fries til og lidt af aioli'en til at dyppe i :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar